Marc Benioff

Marc Russell Benioff

Afbeelding: Marc Benioff in de Salesforce Tower in London, 2015 | Copyright: cellanr / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)
Marc Russell Benioff is een Amerikaanse internetondernemer met een nettowaarde van $ 7,1 miljard vanaf mei 2020. Hij is de oprichter, voorzitter en CEO van Salesforce, een enterprise cloud computing- bedrijf. Vanaf juni 2020 bezat hij 3,36% van de Salesforce-aandelen, ter waarde van $ 4,8 miljard.

Het vroege leven en het onderwijs 

Benioff groeide op in een joods gezin in de San Francisco Bay Area. Hij studeerde in 1982 af aan de Burlingame High School. Benioff behaalde in 1986 een Bachelor of Science in Business Administration aan de University of Southern California, waar hij lid was van de Tau Kappa Epsilon- broederschap.

Marc is een verre neef van showrunner en televisieproducent David Benioff. Hij is getrouwd met Lynne Benioff en heeft twee kinderen. Het gezin woont in San Francisco, Californië.

Carrière 

Terwijl hij nog op de middelbare school zat, verkocht Benioff zijn eerste applicatie, How to Juggle, voor $ 75. Op 15-jarige leeftijd richtte hij Liberty Software op, waarmee hij spellen zoals Flapper voor de Atari 8-bit creëerde en verkocht. Epyx publiceerde zijn Erfgenaam van koning Arthur, The Nightmare, Escape from Vulcan's Isle en Crypt of the Undead. Toen hij bijna 16 jaar oud was verdiende Benioff royalty's van $ 1.500 per maand, genoeg om voor de universiteit te betalen.

Bij USC had Benioff stage gelopen als assembleertaalprogrammeur bij de Macintosh- afdeling van Apple Computer. Hij verwachtte na zijn studie te blijven programmeren, maar USC-professoren adviseerden Benioff om klantgerichte werkervaring op te doen en hij kwam na zijn afstuderen bij Oracle Corporation in een klantenservice-functie. Voordat hij Salesforce oprichtte, was Benioff 13 jaar werkzaam bij Oracle in diverse leidinggevende functies op het gebied van verkoop, marketing en productontwikkeling. Op 23-jarige leeftijd werd hij uitgeroepen tot Oracle's Rookie of the Year en drie jaar later werd hij gepromoveerd tot vice-president, de jongste persoon van het bedrijf die die titel bekleedde.

Voordat hij zijn bedrijf startte, waren Mata Amritanandamayi, een hindoe-goeroe, en Colin Powell kritische mentoren voor hem.

Benioff richtte Salesforce op in maart 1999 in een gehuurd appartement in San Francisco en omschreef zijn missie in een marketingverklaring als "The End of Software". Hij heeft software als service al lang geëvangeliseerd als het model dat traditionele bedrijfssoftware zou vervangen. Hij is de bedenker van de term "platform as a service" en heeft het bereik van Salesforce vergroot door klanten toe te staan hun eigen applicaties te bouwen op de architectuur van het bedrijf of in de Salesforce-cloud.

Op 16 september 2018 kochten Marc en zijn vrouw Lynne Time voor $ 190 miljoen.

Quick facts

Volledige naam:
Marc Russell Benioff
Geboren:
vrijdag 25 september 1964 te San Francisco, Amerika
Leeftijd:
57

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Marc Benioff een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Marc Benioff een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Marc Benioff ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Marc Benioff een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Marc Benioff het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.