Larry Ellison

Lawrence Joseph Ellison

Copyright: Oracle PR Hartmann Studios / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)
Lawrence Ellison is medeoprichter van de softwaregigant Oracle. 

Zakencarriere

Als jongeman werkte Larry voor Ampex corporation, waar een van de projecten waar hij aan werkte een database was voor de CIA. Hij noemde deze database "Oracle". Ellison werd geïnspireerd door het onderzoek dat werd beschreven door Edgar F. Codd over relationele database systemen.

In 1977 richtte hij Oracle op onder de naam Software Development Laboratories, in 1979 werd het omgedoopt naar Relational Software Inc., om later opnieuw een naamsverandering te ondergaan: dit keer naar Oracle, de naam van het belangrijkste product van het bedrijf, de Oracle database.

Larry Ellison staat bij Forbes te boek als een van de rijkste mensen in de VS. In december 2017 bezat hij volgens de Forbes lijst van rijkste mensen ter wereld ongeveer US $58 miljard, goed voor een zevende plaats op de wereldranglijst.

In januari 2019 maakte hij bekend een aandelenbelang ter waarde van US $1 miljard te hebben in Tesla, Inc. Hij is een goede vriend van Tesla-oprichter Elon Musk en trad in december 2018 toe tot het bestuur van de producent van elektrische auto's. De drie miljoen aandelen worden gehouden via de Lawrence J. Ellison Revocable Trust en vertegenwoordigen een belang van 1,75% in Tesla.

Prive

Ellison trouwde vier maal, de laatste keer in 2003 met Melanie Craft, een romanschrijfster. Goede vriend Steve Jobs, voormalig CEO van Apple, was de fotograaf. In 2010 strandde het huwelijk. Ellison heeft een zoon en een dochter, filmproducenten David en Megan Ellison, uit eerdere huwelijken.

Ellison is ook de aanvoerder en financier van Oracle-BMW Racing, die meedeed aan de America's Cup in 1999 en 2003 voor de Golden Gate Yacht Club van San Francisco.

Ellison won de desastreuze Sydney to Hobart Yacht Race in 1998 in zijn boot "Sayonara". De storm die de race verstoorde kostte aan 6 andere zeelieden het leven. Hij heeft sindsdien niet meer meegedaan aan zee-races.

Ellison is ook de eigenaar van het 138 m lange motorjacht "Rising Sun". Hij kocht het schip in 2004, maar heeft het tegenwoordig in mede-eigendom met David Geffen. In 2010 was het schip het op zeven na grootste motorjacht ter wereld.

In 2012 kocht hij het Hawaiiaanse eiland Lanai voor enkele honderden miljoenen dollar. Lanai is het op vijf na grootste eiland van de groep met een oppervlakte van 364 km² en hij kocht 98% van het eiland.
Quick facts
Volledige naam:
Lawrence Joseph Ellison
Geboren:
donderdag 17 augustus 1944 te New York, Amerika
Leeftijd:
77

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Larry Ellison een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Larry Ellison een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Larry Ellison ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Larry Ellison een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Larry Ellison het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Impact: Uitstekend
Invloed: Uitstekend
Innovatie: Uitstekend
Bereik: Uitstekend
Op basis van 1 stem.
Deel dit item
Tags
Oracle
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.