Een pc repareren die niet opstart

| Kingston Technology | min | 15 december 2019 11:16
Copyright: Kingston Technology
Hier zijn de meest voorkomende problemen die u kunt tegenkomen wanneer uw computer niet opstart en hoe u deze mogelijk kunt oplossen.

Niet-zelftest

Je hebt waarschijnlijk de term POST eerder gehoord met betrekking tot pc's. Het staat voor Power on Self-Test en verwijst naar een reeks zelfdiagnostische tests die een pc uitvoert bij het eerste opstarten. Zowel Mac- als Windows-computers voeren deze tests uit en als alles lukt, wordt uw computer normaal opgestart. Wanneer je je eigen pc bouwt, is het een enorme prestatie om je pc te plaatsen, omdat het betekent dat de build succesvol was. Als het POST-proces een fout aantreft, wordt deze niet gestart en moet u uitzoeken waarom. Meestal krijgt u een foutcode die een reeks pieptonen zal zijn. Raadpleeg de handleiding van uw moederbord voor piepbetekenissen of Google het modelnummer en piepcodes of het aantal piepjes.

Is het aangesloten?

We hebben er een hekel aan om het te zeggen, maar zorg ervoor dat je het hebt aangesloten. Fans moeten draaien, lichten moeten aangaan, etc. Als dit allemaal niet gebeurt, weet je dat er een probleem is met de stroomvoorziening. Als alles behalve uw fans lijkt te werken, start uw computer niet op om de componenten te beschermen tegen oververhitting dankzij meerdere beveiligingsschakelingen op de meeste moederborden.
Start niet op na het installeren van nieuwe hardware
Als u zojuist hardwarecomponenten op uw pc hebt vervangen, verwijdert u ze een voor een om te zien of u misschien door de nieuwe hardware in de war raakt. Als dit het geval is, kan dit betekenen dat de hardware defect is of niet compatibel is.

Een gloednieuwe build kan niet worden ingeschakeld

Als dit een gloednieuwe build is, zorg er dan voor dat al uw kabelverbindingen zich op de juiste plekken bevinden en stevig vastzitten. Dit is met zoveel nieuwe pc-bouwers gebeurd.

Een oude pc start niet op

Als dit een oudere build is en je moederbord een BIOS-chip heeft, kan deze na verloop van tijd losraken en postproblemen veroorzaken. Open uw hoes en druk licht op de BIOS-chip om te controleren of deze niet los zit.

Geheugenfouten

Een van de meest voorkomende postproblemen is een geheugenfout. Dit kan een probleem zijn met een geheugenmodule of een onjuiste installatie, en u kunt het probleem mogelijk oplossen door het geheugen een voor een te verwijderen en opnieuw te installeren. Als je het kunt laten opstarten met zelfs een of meer sticks, heb je misschien wat slecht geheugen en in dat geval, als het nieuw is, haal die garantie op! Omdat we een Kingston-show zijn, laten we u weten dat alle Kingston-geheugen wordt geleverd met 1 jaar fabrieksgarantie. Als u het geheugen in één slot kunt laten werken, maar niet in een ander, is uw moederbord mogelijk defect.

Probeer de veilige modus

Als uw computer POST, maar daarna niet opstart, moet u proberen uw computer op te starten in de veilige modus door op de F8-toets op uw toetsenbord te drukken terwijl uw computer opstart. Hierdoor wordt uw computer opgestart met het absolute minimum aan actieve software en als deze met succes opstart, weet u dat er een softwareprobleem speelt, misschien een stuurprogramma of zelfs spyware of een virus. Sommige antivirusprogramma's hebben mogelijk een eigen opstartschijf waarmee u uw pc kunt scannen en opschonen zonder op te starten in Windows. Als de veilige modus ook niet werkt, kunt u de opstartreparatietools gebruiken die zijn ingebouwd in de geavanceerde opties in het menu Veilige modus. Als dat niet werkt, moet u mogelijk het besturingssysteem opnieuw installeren.

Als je een probleem hebt dat niet is opgelost met een van de oplossingen die in deze video worden genoemd, laat het dan achter in de reacties en we zullen kijken of we je kunnen helpen.

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kingston Technology
Kingston Digital Europe Co LLP en Kingston Technology Company, Inc., zijn onderdeel van dezelfde bedrijvengroep (“Kingston”). Kingston is ’s werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten. Kingston ontwikkelt en produceert oplossingen die gebruikt worden om te leven, te werken en te spelen, van big data, laptops en pc’s tot IoT-apparatuur, zoals slimme en draagbare technologie, tot design-in en contractproductie. De grootste pc-producenten en cloudhostingpartijen ter wereld vertrouwen op Kingston voor hun productiebehoeften. Onze passie voedt de technologie die de wereld elke dag inzet. We streven ernaar verder te kijken dan onze producten om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en oplossingen te bieden die een verschil maken: ‘Kingston Is With You’. 
Meer over Kingston Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.