Een holistische contentstrategie creëren

| HubSpot | min | 25 december 2019 13:14
Copyright: HubSpot
Inhoud kan worden onderverdeeld in drie brede categorieën.

De eerste categorie, inhoud die verkeer genereert, is waarschijnlijk de meest goed begrepen. Deze inhoud is het brood en de boter van SEO. U maakt een stuk inhoud dat is ontworpen om verkeer van organisch zoeken te genereren. Wat zijn de voordelen van dit soort inhoud? U helpt niet alleen veel mensen, waardoor ze kennis kunnen maken met uw bedrijf, maar u maakt uw website ook competitiever in het algemeen. Die bevoegdheid geldt ook voor uw productpagina's, bestemmingspagina's, enzovoort.

De tweede categorie van de inhoud die we maken, wordt meestal gefactureerd als 'thought leadership' of 'linkbait'. In tegenstelling tot het eerste type inhoud, is het doel ervan geen rangorde voor zoekwoorden, hoewel het dat toch zou kunnen doen. Het doel is het genereren van buzz en backlinks.

De laatste inhoudscategorie is lead gen-inhoud. Deze inhoud levert meestal minder verkeer op, maar dat verkeer is hoger gekwalificeerd. We zien deze bezoekers onze contentaanbiedingen downloaden; ze zijn de meest "bodem van de trechter" bezoekers. Deze inhoud is veel dichter bij de omzet dan de andere twee emmers.

In februari 2018 kreeg het HubSpot-blog enkele miljoenen organische gebruikers per maand. Dat is genoeg verkeer om de meeste marketeers heel erg blij te maken. Maar als u een stapje terug doet ... ziet u dat ons organische verkeer in de loop van de tijd gestaag afneemt. We moesten iets doen. In maart 2018 heb ik een geheel nieuwe strategie ontwikkeld rond wat we bij HubSpot het 'Search Insights Report' noemen, wat we vandaag leren hoe te creëren. Direct nadat we een nieuw Search Insights-rapport hebben uitgebracht en het blogteam dit als een kaart gebruikt om inhoud te maken, begint de blog te rangschikken voor tienduizenden nieuwe zoekwoorden. Het verkeer gaat omhoog en naar rechts ... Het backlink-profiel van de blog is gestegen tot 5 miljoen plus links van 84.000 verwijzende domeinen ... En we hebben nieuwe records ingesteld voor het aantal leads en gratis softwaregebruikers gegenereerd op basis van de blog, die laat zien dat wanneer u een holistische contentstrategie gebruikt, elk type content meer gewicht trekt. Met andere woorden, 1 1 = 3.

Oké, dus dat is het waarom. Laten we het nu hebben over hoe. Lees meer in onze cursus "Het rapport Search Insights: HubSpot's strategie voor het vergroten van organisch blogverkeer": https://bit.ly/2sFJHAt

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HubSpot
HubSpot (NYSE: HUBS) is een toonaangevend groeiplatform. Sinds 2006 probeert HubSpot de wereld meer inbound te maken. Vandaag de dag gebruiken vele klanten uit verschillende landen de prijswinnende software, diensten en support van HubSpot voor een transformatie van de manier waarop ze klanten aantrekken, behouden en verwonderen. HubSpot biedt bedrijven met Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub en een krachtig gratis CRM de tools die ze nodig hebben om van klanten fans maken.
Meer over HubSpot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een video bekijken?


Vorige video
Volgende video
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.