BlackBerry voorkomt STRRAT-malware

STRRat heeft de mogelijkheid om een ransomware-aanval na te bootsen

| BlackBerry | 0 min | 22 oktober 2021 19:38
Copyright: BlackBerry
STRRat is een op Java gebaseerde Remote-Access Trojan (RAT) die een overvloed aan kwaadaardige functionaliteiten heeft, voornamelijk gericht op het stelen van informatie en backdoor-mogelijkheden. Het verzamelt inloggegevens van browsers en e-mailclients en heeft online en offline toetsaanslagregistratiemogelijkheden.

STRRat heeft ook de mogelijkheid om een ransomware-aanval na te bootsen. Er worden geen bestanden versleuteld; de malware voegt gewoon de bestandsextensie ".crimson" toe tijdens het openen van Kladblok om een valse losgeldbrief weer te geven.

Sinds medio 2020 in het wild waargenomen, is de initiële infectievector voor STRRat meestal een kwaadaardige bijlage die zich voordoet als een zakelijk document of een ontvangst-/aankooporder, afgeleverd via e-mail.

Deze dreiging was voorheen afhankelijk van een slachtoffer dat al een Java Runtime Environment (JRE) op zijn apparaat had. De malware implementeert nu ofwel zijn eigen JRE-instantie of bevat initiële controles op de aanwezigheid van een geldige Java-versie.

Lees meer in onze blog over STRRat: https://blogs.blackberry.com/en/2021/10/threat-thursday-strrat-malware

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een video bekijken?


Vorige video
Volgende video
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.