"Wat is OCR?" en vier andere veelgestelde vragen over OCR beantwoord door Klippa

OCR is een technologie die door bedrijven voor allerlei doeleinden wordt gebruikt

| Klippa | 0 min | 4 december 2021 19:13
Copyright: Klippa
OCR is een technologie die door bedrijven voor allerlei doeleinden wordt gebruikt, maar wat is OCR precies? En hoe werkt het? In deze video beantwoorden we bij Klippa 5 veelgestelde vragen over OCR. Wil meer weten?

We beantwoorden de volgende vijf vragen:
  1. Wat is OCR?
  2. Hoe werkt OCR?
  3. Waar wordt OCR-software voor gebruikt?
  4. Werkt OCR voor alle talen en documenten?
  5. Hoe aan de slag met OCR?
Dus wat is OCR? OCR staat voor Optical Character Recognition en is een technologie die een afbeelding of scan van iets dat tekst bevat, omzet in daadwerkelijke digitale tekst. Uit deze gegevens kan informatie worden gehaald en voor allerlei doeleinden worden verwerkt. Dit proces, van afbeelding tot tekst, tot datapunten en mogelijke verificatie-opties, staat bekend als Intelligent Document Processing, of IDP, en dit is waar Klippa een expert in is.

OCR werkt door elke vorm om te zetten in een gesloten overeenkomende letter. De gegevensextractie kan op meerdere manieren worden gedaan; ofwel door sjablonen te gebruiken, of op de Klippa-manier door AI te gebruiken. Het voordeel van AI is dat gegevens kunnen worden geëxtraheerd, ongeacht waar deze zich op het document bevinden.

Er zijn veel verschillende use-cases voor OCR-software, bijvoorbeeld onkostenbeheer, factuurverwerking, maar ook in KYC-processen, btw-terugvorderingen, identiteitsverificatie, het scannen van kentekenplaten, enzovoort. Vrijwel overal waar u nu handmatig documenten of afbeeldingen met tekst doorloopt om informatie uit te filteren, kan OCR het proces helpen automatiseren.

OCR werkt voor alle talen en kan worden gebruikt voor elk type document of afbeelding met tekst. Er zijn echter verschillen tussen providers in welke talen en documenttypes ze ondersteunen en waarin ze gespecialiseerd zijn.

Om met OCR aan de slag te gaan, is het essentieel om eerst de juiste businesscase te vinden. Dan is het een goed idee om te kijken welke eisen voor jou belangrijk zijn en hoe goed de verschillende aanbieders bij jouw wensen passen. Als je een shortlist met kandidaten hebt, is het een goed idee om ze wat beter te leren kennen via een demo. Kijk op https://link.klippa.com/faqdemo als je een demo bij Klippa wilt boeken.

We hopen dat deze video je een beter begrip geeft van wat OCR is, hoe het werkt en hoe het kan worden gebruikt. Als dat zo is, geef het dan een duim omhoog en overweeg je te abonneren op ons kanaal om meer video's over OCR en de oplossingen van Klippa te zien.

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Klippa
Klippa is in 2015 opgericht en heeft als doel om omslachtige papierstromen en administratieve processen te digitaliseren en automatiseren. Middels moderne technologieën als machine learning en OCR besparen wij tijd & geld voor organisaties en verbeteren we de compliance. Het is onze missie om met de allerbeste techniek de frustratie uit administratieve processen te halen. Zo maken we werk leuker, worden fouten & fraude voorkomen, kosten bespaard en houden organisaties meer tijd over voor kerntaken.
Meer over Klippa
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.