Waarom alle marketeers zich in 2020 tot Facebook-groepen zouden moeten wenden

| HubSpot | 3 min | 15 maart 2020 9:51
Copyright: HubSpot
Leer hoe u uw Facebook-strategie kunt laten groeien in deze gratis HubSpot Academy-cursus: https://bit.ly/2xAfo0J

We hebben zojuist onze Facebook-marketingcursus vernieuwd om u te helpen effectieve organische en betaalde sociale-mediastrategieën te ontwikkelen met bijgewerkte voorbeelden en beïnvloeders.

Laten we eerlijk zijn. Facebook-pagina's hebben niet zoveel invloed als historisch. Organisch bereik is moeilijker te vinden, adverteren is belangrijker dan ooit, de hoeveelheid concurrentie is overweldigend en de tactieken en methoden, zoals vaak posten of gebruikers vragen om commentaar te liken of je inhoud te delen, lijken niet meer te werken.

Dus, wat moet een marketeer doen?

Op de ontwikkelaarsconferentie van Facebook beschreef Mark Zuckerberg Facebook-groepen als het hart van de ervaring op Facebook, net zoals vrienden en familie dat zijn.

Marketeers merken op. Als je de reclameborden of de wijzigingen in de Facebook-applicatie niet hebt gezien, geeft de socialemediagigant prioriteit aan inhoud van groepen.

Meer dan 400 miljoen mensen behoren tot ten minste één Facebook-groep. En meer dan 100 miljoen mensen zien Groups als het belangrijkste onderdeel van hun Facebook-ervaring.

Het is dan ook geen verrassing dat Facebook groepen en gemeenschappen een centrale focus van het platform heeft gemaakt. In de opnieuw ontworpen app van Facebook hebben groepen een eigen tabblad en ze bevatten nu groepsmeldingen naast alle andere informatie. Dit is een opzettelijke verschuiving door Facebook om groepen een meer prominente functie te maken. Het laat ook zien dat het algoritme groepen begunstigt en wil dat mensen ze meer gebruiken.

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HubSpot

HubSpot (NYSE: HUBS) is een toonaangevend groeiplatform. Sinds 2006 probeert HubSpot de wereld meer inbound te maken. Vandaag de dag gebruiken vele klanten uit verschillende landen de prijswinnende software, diensten en support van HubSpot voor een transformatie van de manier waarop ze klanten aantrekken, behouden en verwonderen. HubSpot biedt bedrijven met Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub en een krachtig gratis CRM de tools die ze nodig hebben om van klanten fans maken.
Meer over HubSpot

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een video bekijken?


Vorige video
Volgende video
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.