Quantum Impact: de kracht van quantum naar de chemie brengen

| Microsoft | 8 min | 14 maart 2020 15:50
Copyright: Microsoft
Chemie helpt onze wereld goed te maken, maar er is nog veel dat we niet weten. Omdat onze krachtigste klassieke computers beperkt zijn in de chemische modellering die ze kunnen uitvoeren, zijn ook de oplossingen die ze kunnen ontgrendelen. Maar quantum computing zou daar verandering in kunnen brengen. In deze aflevering van Quantum Impact gaat Dr. Krysta Svore, general manager van quantumsystemen en software bij Microsoft, naar Richland, Washington om Dr. Nathan Baker en Dr. Bojana Ginovska te ontmoeten bij het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL).
 
Microsoft werkt samen met PNNL om de kracht van quantum te brengen in ons begrip van chemie. Een van de interessegebieden van PNNL is katalyse, of het proces van het omzetten van chemicaliën van de ene vorm naar de andere, en Nathan deelt de complexiteit die nodig is om dat proces echt te begrijpen. Bojana, een computationeel chemicus, spreekt vervolgens met Krysta over haar werk aan het bestuderen van stikstofase, een enzym dat aanwezig is in gezonde grond. Ze onderzoekt hoe we stikstof kunnen omzetten in ammoniak voor de landbouw op een manier die onze energiebronnen niet uitgeput.
 
Samen met PNNL werkt Microsoft aan de ontwikkeling van kwantumalgoritmen om uitdagende scheikundige problemen op te lossen, die enorm positieve gevolgen zullen hebben voor onze wereld en de toekomst van onze planeet.

Lees meer over Microsoft Quantum: https://microsoft.com/quantum

Ga aan de slag met de Quantum Development Kit (QDK): https://microsoft.com/quantum/development-kit

Verzoek om een vroege gebruiker van Azure Quantum te zijn: https://azure.com/quantum

Lees over de nieuwste Microsoft Quantum-updates: https://cloudblogs.microsoft.com/quantum

Abonneer u hier op Microsoft op YouTube: https://aka.ms/SubscribeToYouTube
 
Ga voor meer informatie over Microsoft, onze technologie en onze missie naar https://aka.ms/microsoftstories

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Microsoft

Over Microsoft

Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwikkelt, produceert, licentieert, ondersteunt en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, personal computers en aanverwante diensten.
Meer over Microsoft

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.