Hoe u de koper kunt helpen bij het nemen van de beslissing

| HubSpot | 8 min | 04 juni 2020 11:31
Copyright: HubSpot
Word gecertificeerd (gratis) in inkomende verkopen: https://bit.ly/3enSCJq

Deze video maakt deel uit van de gratis cursus HubSpot Academt Inbound Sales Certification.

Tegen de tijd dat u aan het einde van uw verkooppresentatie komt, zou u er geen twijfel over moeten hebben hoe goed uw prospect geschikt is voor uw aanbod. U moet precies weten wat het voordeel voor hen is en wat ze kunnen verliezen als ze niet met u verder gaan. Maar zelfs als u denkt dat het kopen van uw product of dienst de voor de hand liggende weg is, is het misschien niet duidelijk voor uw prospect. De waarheid is dat verandering eng is, en u vraagt ??uw prospect om te veranderen. Het is niet meer dan normaal dat sommige prospects aarzelen om zich te engageren, zelfs als ze begrijpen dat kopen bij u de beste manier is om hun doelen te bereiken en hun uitdagingen te overwinnen. Wanneer dat gebeurt, moet u hen helpen de motivatie te vinden om zich te binden.

Een techniek om commitment te krijgen is de 1 tot 10 sluitingstechniek. Wanneer de vragen in de 1 tot 10 sluitingstechniek in de juiste volgorde worden gesteld, kunt u de prospect aanmoedigen om te vertellen waarom hij wil kopen en vervolgens af te wegen of die voordelen het risico of de nadelen van hun zorgen waard zijn. Deze techniek ondersteunt hen bij deze beslissing door hen te helpen door te praten en de voordelen en risico's voor zichzelf samen te vatten. Terwijl ze de voor- en nadelen afwegen, zullen veel vooruitzichten elke aanhoudende aarzeling overwinnen en de moed vinden om verder te gaan.

In deze video behandelen we een aantal verschillende scenario's en hoe u hiermee om moet gaan als ze zich voordoen.

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HubSpot

HubSpot (NYSE: HUBS) is een toonaangevend groeiplatform. Sinds 2006 probeert HubSpot de wereld meer inbound te maken. Vandaag de dag gebruiken vele klanten uit verschillende landen de prijswinnende software, diensten en support van HubSpot voor een transformatie van de manier waarop ze klanten aantrekken, behouden en verwonderen. HubSpot biedt bedrijven met Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub en een krachtig gratis CRM de tools die ze nodig hebben om van klanten fans maken.
Meer over HubSpot

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een video bekijken?


Vorige video
Volgende video
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.